Каков тип на мажи пружа најдобри оргазми

Најновото истражување за сексуалноста открива дека оргазмот кај жените нема никаква врска со нивната анатомија, ниту со анатомијата на мажите, како ни со нивните сексуални способности во креветот.

Интензитетот на уживање кое жената го доживува за време на водењето љубов има врска со типот на маж кој го одбрала.

Ова се карактеристиките на мажот кој на жената ѝ пружа најдобар оргазам:

  • Хумор. Жените сакаат мажи кои знаат да ги насмеат. Мажите со смисла за хумор обрнуваат внимание на детали и светот го гледаат со други очи, а тоа е карактеристика која многу ги привлекува жените. Мажите со вистинска смисла за хумор знаат кога треба да престанат и да станат сериозни.
  • Креативност. Никој не сака партнер кој наутро станува и оди на работа, кога се враќа седнува пред телевизор до вечер и потоа си легнува. Жените не ги привлекува монотонија. Нив ги привлекува креативноста и подготвеноста за експериментирање, што е идеално за водењето љубов. Освен тоа, креативците се често мистериозни типови, а жените сакаат таинствени мажи.
  • Топлина. Жените сакаат љубезни и достапни мажи, а токму топлите и срдечни мажи спаѓаат во најдобри љубовници. И покрај тоа што желбите на мажите и на жените се разликуваат, кога се работи за сексот се сложуваат во една работа: жените сакаат да се чувствуваат сигурно покрај мажот, а мажите сакаат жената да се чувствува сигурно покрај нив. Кога жената се чувствува сигурно може да се опушти и да ужива во сексот, што на мажите им овозможува да експериментираат и да истражуваат.
  • Верност. Многумина мислат дека сексот со еден човек до крајот на животот е прилично досаден, но жените сепак преферираат верност и посветеност. Ако мажот ѝ е верен на жената, таа ќе се чувствува пожелна и потребна, што создава идеална атмосфера за постигнување оргазам. Многу жени не доживуваат оргазам за време на раните сексуални искуства затоа што не развиле доволно поврзаност со партнерот и немаат доверба во него.
  • Мирис. Мирисите можат да пружат многу емоционални сензации како радост, тага, возбуда и задоволство, затоа не е за чудење тоа што мирисот на мажот ја привлекува жената. Ако мирисот ја привлече жената, тоа значи дека во уживањето е вклучено уште едно сетило кое ќе овозможи полесно постигнување оргазам, кој воедно ќе биде и поинтензивен.
Претходна Денес е Светскиот ден на смеењето
Следна Започна 26-тото Светско ракометно првенство со победа на Германија над обединетиот тим на Северна и Јужна Кореја

Награден напис

Позата во секс која мажите прво ја отфрлаат, а потоа ги оставаат без зборови

Истражувањата покажаа дека луѓето кои се во долга врска и испробуваат различни сексуални пози имаат …

Која е тајната за долг и исполнет сексуален живот?

Откако ќе помине почетната фаза на возбуда за новиот партнер, паровите обично наидуваат на проблеми …

Don`t copy text!