Италијанскиот произведувач на слатки Ferrero ја понуди најслатката работа на светот

Производителот на преслатката Нутела ја нуди најслатката работа на светот, бидејќи објави оглас за дегустатори.
Бараат 90 дегустатори кои ќе го проверуваат квалитетот и вкусот на производите на Фереро.
Работата се состои во тоа два дена во неделата во седиштето на фабриката да се врши дегустација на производите од кои се прави најпознатиот еурокрем на светот. За да се добие работата не е потребно никакво искуство.
Услов е кандидатите кои ќе се пријават за работата да немаат никаква алергија на храна.
Кандидатите кои ќе бидат избрани ќе мора да се обврзат да посетуваат тримесечен курс, на кој на крајот ќе бидат избрани најдобрите кандидати.
Досега Фереро за оваа работа ја користеше интерната работна сила, односно вработените лица, кои ги тестираа своите производи.
Овој пат фабриката сака да го добие мислењето директно од потрошувачите на нивните производи.

Претходна Кристијано осуден на 2 години затвор
Следна Словенците со несекојдневен начин на привлекување на туристи

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!