Италијанската полиција експресно достави бубрег со Ламборџини, Хуракан помина 489 км за два часа

Италијанската државна полиција испорача бубрег за трансплантација со употреба на Ламборџини Хуракан.

Транспортот на органот беше извршен на 5 ноември, а патот помеѓу Рим и Падова, кој вообичаено трае од пет до шест часа и изнесува 489 км, за околу два часа беше поминат со Ламборџини Хуракан. Просечната брзина на Хураканите беше 233 км на час.

Полицијата го купи суперавтомобилот во 2017 година и тој е наменет за слични задачи. Тој е опремен со систем за ладење во багажникот, како и дефибрилатор.

Кога не се користи за превоз на органи и слични задачи, Хуракан делува како стандардно патролно возило. Тој е опремен со трепкачи, полициски компјутер и друга опрема за запирање.

Награден напис

Armin van Buuren feat. Josh Cumbee – Sunny Days

Armin van Buuren feat. Josh Cumbee – Sunny Days

Петр Чех се врати од пензија и бранеше за Челси

Чешкиот голман Петр Чех по една сезона се врати во активниот фудбал и бранеше на …

Забрането е копирање на текст!