Зошто луѓето уживаат во погруб секс

 

Може да верувате дека луѓето уживаат во погруб секс, а може и да не верувате, но неодамнешно истражување покажува дека погрубиот секс има предности за паровите. Се разбира, доколку се практикува безбедно и однапред договорено со партнерот. Покажува дека трошка жестина го зголемува нивото на меѓусебна доверба. Испитаниците што практикувале таков вид секс се изјасниле дека чувствуваат поголема сигурност и повисок процент на благосостојба во врската.

Не мора да се плашите – кога се вели груб секс не се мисли на нешто болно. За некого тоа може да биде повлекување за коса, гризење, погруб сексуален однос, а за некого тоа може да е и завлегување во зоната на BDSM (врзување, доминирање или садо-мазо игри).

Желбата за погруб секс не мора да укажува на потенцијална опасност од злоставување или дека личноста што го сака тоа е ментално нестабилна. Напротив, неодамнешно холандско истражување покажало дека луѓето што сакаат BDSM игри се ментално здрави и дека нивните афинитети не се поврзани со трауми од минатото.

Ако саката да испробате таков тип на секс најнапред треба да поставите правила и граници со партнерот. И никако не значи дека сте обврзани да направите нешто што вашиот партнер сака, а ви не сакате.

Причините за впуштање во такви игри се едноставни:

  • Доверба. Показател дека некому верувате.
  • Возбуда. Се активираат рецепторите на допамин и заради тоа се зголемува сексуалното задоволство.
  • Контрола. Доминацијата често ги возбудува луѓето на психичко ниво, а од друга страна и препуштањето е еднакво голем стимуланс.
  • Моќ. Моќта е отсекогаш привлечна за секого.
  • Себичност. Ви овозможува да ја водите играта онака како што ви одговара.

 

Претходна Влијанието на порнографијата врз интимните врски
Следна BMW M4 дрифта во рацете на 70-годишна жена

Награден напис

Позата во секс која мажите прво ја отфрлаат, а потоа ги оставаат без зборови

Истражувањата покажаа дека луѓето кои се во долга врска и испробуваат различни сексуални пози имаат …

Која е тајната за долг и исполнет сексуален живот?

Откако ќе помине почетната фаза на возбуда за новиот партнер, паровите обично наидуваат на проблеми …

Don`t copy text!