Занимливости за светот и патувањата

 • Париз и Венеција се најромантичните градови на светот
 • Желбата за патување може да е генетски пренослива
 • Најдолгиот авионски лет трае 17 часа
 • Франција покрива највеќе временски зони
 • Канада има повеќе од 2 милиони езера
 • Русија е поголема од планетата Плутон
 • 99 % од Либија се покриени со пустина
 • Финска има скоро 180.000 острови
 • Во Сан Марино има повеќе автомобили отколку луѓе
 • Најстарото дрво се наоѓа во Иран и е старо 4000 години
 • Во Норвешка има град што се вика А
 • За една минута во светот се прават 64.651 селфи фотографии
 • Секоја паричка фрлена во фонтаната Треви во Рим се донира во добротворни цели
Претходна Најновото руско инженерско чудо
Следна Можно ли е Самсунг да ја откаже продажбата на својот Galaxy Fold

Награден напис

Пролет со Digipath: одржани бесплатни онлајн работилници за деца

Оваа пролет едукативниот центар „Едуфронт“ организираше серијал од 4 бесплатни, воведни работилници за дигитални вештини …

Научниците со тврдење дека децата кои повеќе личат на својот татко отколку на нивната мајка се многу поздрави

Најважно за секој родител е неговото дете да биде живо и здраво при раѓањето, а …

Don`t copy text!