Животот како одраз на сексуалната активност

Сексот е еден од аспектите на комуникација, кој, како и сите други, може да угоди, лечи, „ребутира“, освежи. Живееме во време кога функцијата на сексот е или претерана или, напротив, потисната. Од една страна, можете да се сметате себеси за најдобар љубовник и нема кој да ви парира на ист начин, или да се сметате за лош, и плашејќи се од неуспех, не влегувате во интимни врски.

Ако навистина ја познавате личноста со која водите љубов, можете да ја научите или можете вие да научите како да станете најдобар љубовник. Ако сексот не е на ваша страна, прво проверете ги вашите ставови и верувања. Често тоа станува форма на земање за да се даде, или обратно, давање за да се земе. Во сексот, не смееме (не) да се контролираме себеси (или партнерот) и да отфрлиме какви било стравови и вина и какви било претходни лоши искуства или верувања. Ако не сте вие ​​тој што има проблеми со сексот туку вашиот партнер, не гледајте на тоа како негов/нејзин личен проблем. Проблемот е споделен и како таков мора заедно да го решите. Најдобрата терапија е зборувањето.

Ако сексот ви стана досаден, веројатно сте го дефинирале како емотивно здрав, секогаш контролирајќи го. Опасноста, ризикот, комуникацијата и зближувањето се одлични против досада. Ако сексот е мртов, тоа може да биде одраз на нашиот живот или врска која паднала во мртва зона играјќи одредени улоги, без храброст да го направиме следниот чекор.

Користењето на сексот како форма на контрола е сексуална злоупотреба. Она што го злоупотребуваме може да не злоупотреби. Така може да дојде до кршење на срцето, а кога тоа ни се случува, нашето его го дефинира сексот, па и љубовта, како нешто неважно со тоа што ја прекинува врската меѓу срцето, т.е. љубов и секс. Оваа диспропорција нè претвора во неживи суштества. Она што мора да се направи е да се врати срцето и повторно да се поврзе со нашата сексуалност. Со ова ќе постигнеме взаемна посветеност во врската и ќе ни го отвориме патот да станеме подобар партнер, во секој поглед. Без него ќе останете независни, асоцијални и секогаш без вистински партнер.

Сексот може да влијае на промените без разлика колку лошо сте расположени, дури и во болка. Интимноста, љубовта, нежноста, енергијата, забавата и возбудата во сексот можат да донесат значително подобрување во нашиот живот. Можеме да ја обезбедиме енергијата што ја посакува нашиот партнер и да направиме чекор напред во врската и партнерството. Сексуалноста е директно поврзана со тоа како се развива нашиот живот и врска. Животот е огледало на сексуалниот живот, всушност, каков и да е, секогаш можеме да го подобриме.

Претходна ТикТок сега го копира Инстаграм
Следна За Alpine A110 R Fernando Alonso треба да се издвојат 148.000 евра

Награден напис

Carlex претстави одличен рестомод проект заснован на BMW Серија 6

Полската компанија Carlex Design ќе понуди обновено и изменето издание на еден од најубавите модели …

Како Роналдо ги решава проблемите

Португалскиот фудбалер Кристијано Роналдо реши да направи нов деловен потфат купувајќи ја медиумската компанија Кофина …

Don`t copy text!