Жените откриваат што најмногу ги возбудува за време на сексот

Според неодамнешните анкети, многу жени изразиле желба нивните партнери за време на сексот да бидат погласни и дека тоа е една од работите што може да го подобри интимниот живот на партнерите.

Дури и највештите љубовници знаат некогаш да не бидат на висина на задачата, но и жените знаат многу често да премолчат за тоа.

Ова е можеби една од причините што сè уште постои оргазмичкиот јаз меѓу жените и мажите. Според податоците од истражувањето, близу 91% од мажите доживува оргазам во текот на сексот, но само 64% од жените го постигнуваат тоа. Меѓутоа, според последните анкети, за задоволството на жените не се пресудни само сексуалните вештини.

Во анкетата спроведена од Reddit во која учествувале 1500 жени, биле поставувани прашања за тоа што најмногу ги возбудува во спалната соба и што би сакале да сменат кога е во прашање нивната интима. Поголемиот дел од испитаничките рекле дека би сакале нивните партнери да се погласни во текот на водењето љубов.

Награден напис

Заблуди за секс-играчките кои се потполно погрешни

Сексуалните помагала можат да го зачинат нашиот сексуален живот и да го направат многу возбудлив …

Најпознатите митови за машкото тело и сексуалност

Големината на стапалото на мажот укажува на големината на неговиот пенис? – Па… не баш. …

Don`t copy text!