Дома направете спреј за брзо одмрзнување на автомобилските стакла

Доаѓа зимата и почнуваат проблемите со замрзнати стакла на автомобилите. Мора да се гребат, да се загреваат, да се губи време наутро кога е ладно.
Сепак, со помош на неколку средства што ги имаме и дома, може многу да си ја олесниме ситуацијата. Може да си направиме магичен спреј за одмрзнување на замрзнати автостакла.
За да го подготвите овој спреј, потребно е:

  • пластично шише од 1 литар со прскалка
  • 200 мл вода
  • 600 мл чист алкохол
  • 3 лажички течно средство за миење садови

Сите течности ставете ги во шишето со прскалка и силно протресете го шишето за да се измешаат состојките.
Употреба:
Испрскајте ги замрзнатите стакла со подготвената течност и оставете краток период да делува. Потоа лесно со стругалката за мраз отстранете го остатокот од мразот од стаклото.
Мешавината на алкохол и вода брзо го топи мразот, а средството за миење на садови ги омекнува гумичките на бришачите.


Претходна Isabel Canape
Следна Пет неверојатни потопени градови

Награден напис

Apple патентираше нова верзија на iPod

Apple неодамна поднесе барање за патент за уред многу сличен на iPod. Уредот е наменет …

Valve развива нова Counter-Strike игра, која се очекува наскоро

Поминаа повеќе од десет години од објавувањето на Counter-Strike: Global Offensive, а сега Valve се …

Don`t copy text!