Добредојдовте во светот на “Madame X”

  •  

Мадона сo кратко видео на социјалните мрежи го промовираше својот најнов албум со наслов “Madame X”.

Со малку загадочен спот во кој на неколку наврати поп-иконата менува гардероба, што симболизира промена на нејзиното алтер-его, низ краткиот клип објаснува дека “Madame X” е таен агент кој патува низ светот менувајќи идентитети, борејќи се за слобода и носејќи светлина во темните простори.

Во саботата Мадона за прв пат го покажа концептот на “Madame X” во таинствен напис на Твитер и Инстаграм, каде што Мадам Икс ја претстави како професорка, шеф на држава, пејачка од кабаре, проститутка итн.

“Madame X” е четиринаесеттиот студиски албум во кариерата на Мадона и воедно прв после 2015 година, кога го објави албумот “Rebel Heart”.

Копирањето на содржината е забрането!