Во Пекинг е отворена антистрес соба во која стресот се ослободува со кршење предмети

Во Пекинг е отворена антистрес соба во која клиентите имаат половина час да кршат шишиња, мобилни телефони, електронски уреди и слични предмети, за да се ослободат од бесот и фрустрациите.
Група пријатели минатото лето отвориле антистрес соба, во која половина час чини 158 јуани (23 долари). Сопствениците тврдат дека корисниците на собата месечно кршат 15 000 шишиња.
Во собата смее да влезе клиент исклучиво со заштитен шлем на главата, а додека ги исфрлаат бесот и фрустрациите можат да користат чекани и дрвени палки за да кршат предмети по нивен избор.
Во антистрес собата доаѓаат и малолетници кои се бесни заради училишни проблеми.
Сопствениците на собата истакнуваат дека не сакаат да поттикнуваат насилство, туку да им помогнат на луѓето да се изборат со секојдневниот притисок во големите градови како што е Пекинг.
Според нив, собата најмногу ја посетуваат млади на возраст од 20-35 години. Неодамна собата ја посетила млада жена која со големо задоволство кршела врамени фотографии од нејзината свадба.
Според кинеските медиуми, наскоро се планира отворање на уште една таква соба во шопинг центар, каде што луѓето ќе можат да се одморат од купувањето така што ќе искршат некој предмет во антистрес собата.
Слична понуда има и во други земји, како што е на пример САД.

Награден напис

Дури третина од Американците фантазираат за сексуално отворена врска

Најчестата фантазија на мажите во врска или брак е да бидат во сексуално отворена врска, …

Дали има нешто за што би се откажале од секс?

Истражувањето вели дека во ова лудо време, кога секој се плаши за сопственото постоење, дури …

Забрането е копирање на текст!