Велосипед изработен од бамбус

Гана е земја во која бамбусот е широко распространет. Постојат најразлични предмети изработени од бамбус, но велосипед од бамбус до сега не постоеше.
Квабено Дансо од Гана со помош на Бернис Дапах од Обединетите нации, решил да ја прошири употребата на бамбусот и во изработка на велосипеди.
Од Boomers International – компанија основана од Квабено Дансо која ги изработува велосипедите од бамбус, наведуваат дека бамбусот е полесен и поцврст од металот.
Изработката на велосипедите од бамбус на Квабено Дансо му овозможиле сигурен прилив на пари, но и развој и добросостојба на заедницата во која живее и работи.
Поттикнал вработувања и креативност на целата заедница.

Претходна Портрет насликан од вештачка интелигенција
Следна Брачните кавги се добри за здравјето

Награден напис

Во американските болници, Гугл тестира медицински четбот со вештачка интелигенција

Според The Wall Street Journal, Google веќе ја тестира својата технологија за разговор со вештачка …

Мета подготвува ривал на Твитер

Мета го претстави својот претстоен ривал на Твитер на своите вработени, а изгледот на апликацијата …

Don`t copy text!